Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Motivaar Maarten Lutterman

Motiv ICT Security is gevestigd in IJsselstein en heeft meer dan 100 medewerkers in dienst. We noemen hen ‘Motivaren’. Motivaren zijn gepassioneerde security specialisten die met betrokkenheid werken aan projecten voor onze klanten. Elke functie kent zijn eigen vakgebied en uitdagingen. Wie is die Motivaar nu eigenlijk? Hier stelt Maarten Lutterman zich persoonlijk aan je voor.

Je werkt bij Motiv, hoe lang inmiddels?

Ik werk nu ruim twee jaar bij Motiv als security consultant. Ik heb de afgelopen twee jaar aan verschillende projecten gewerkt. Op dit moment werk ik aan projecten voor een aantal grote klanten van Motiv.

Wat doe je bij Motiv?

Ik zou mijn functie willen omschrijven als ‘brandweerman’. Wanneer mensen er niet uitkomen, dan willen ze mij wel eens invliegen om dingen op te lossen. Ik ben breed inzetbaar door mijn brede productkennis. Geen dag is hetzelfde. Voor mezelf maak ik een dagplanning, maar eind van de dag heb ik andere zaken opgepakt. Beveiliging is uiterst dynamisch en vraagt om snelle reacties om de digitale data van onze klanten te beschermen. Dit werk vergelijk ik met de brandweerman; de afwisseling past wel bij me.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb de opleiding Netwerk Infrastructure Design van Zuyd Hogeschool gevolgd in Heerlen. Zo ben ik terecht gekomen bij een stage in Curaçao als netwerk engineer. Ik heb hier in een Netwerk Operation Centre (NOC) gewerkt. Hier deed ik onder andere netwerk- en firewallbeheer en hielp ik klanten met implementeren. Vóór Motiv werkte ik bij de overheid, bij een beheerpartij om precies te zijn. Hier heb ik veel kennis opgedaan van een groot aantal producten die Motiv verkoopt. Die kennis komt nu goed van pas.

Wat wil jij vertellen over Motiv?

Het is fijn om ergens te werken waar je met iedereen binnen het bedrijf persoonlijk kunt schakelen, ook met leden van het managementteam. Die familiaire werkomgeving is wat mij aanspreekt bij Motiv. Je bent geen nummer en er is geen hiërarchie die je in het keurslijf houdt. Je kunt de cultuur van Motiv het beste uitdrukken met de metafoor voetbal: buiten het veld is er tijd en ruimte voor fun, maar binnen de lijnen – bij het eerste fluitsignaal – zijn we fanatiek en werken we hard.

Wat doe je in je vrije tijd?

Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ruimte voor vrije tijd. In de weekenden voetbal ik graag en ga ik stappen met vrienden. Ik doe al langere tijd aan de wakeboarden en ben sinds een paar jaar verknocht aan snowboarden. Ik ben in verschillende landen op wintersport geweest, maar er gaat niets boven Oostenrijk. De sfeer en après ski is daar toch wel het beste.

Maarten Lutterman