Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Stage ervaring Thomas

Mijn naam is Thomas van Donk, in het derde jaar van mijn opleiding Information Security Management moest ik voor het eerst stage gaan lopen. Ik wist nog niet zo goed wat ik zocht in een stagebedrijf, maar ik wist wel dat ik een uitdagende opdracht wilde uitvoeren. Omdat Motiv specialist is op het gebied van informatiebeveiliging, dacht ik deze uitdagende opdracht hier te kunnen vinden. Ik heb contact opgenomen en ik was uitgenodigd voor een gesprek over de mogelijkheden binnen Motiv.

Toen ik voor het eerst bij Motiv kwam was ik best zenuwachtig. Het is toch de eerste sollicitatie in je vakgebied. Deze zenuwen werden snel weggenomen door het hartelijke ontvangst. Vanaf het moment dat je bij Motiv binnenkomt voel je de sfeer en bedrijfscultuur. Later bleek dat ze dit fenomeen zelfs een naam hebben gegeven: de ‘Motiv Vibe’. Binnen Motiv is alles open, letterlijk. Als een ruimte gescheiden wordt, gebeurt dit door middel van glazen wanden, waardoor er een sterk gevoel van toegankelijkheid en samenwerking heerst. Hier loop je net zo makkelijk bij de directeur naar binnen als bij je directe collega. Dit vind ik symboliserend voor Motiv.

In mijn stage heb ik mij vooral gefocust op risicomanagement en compliance. Maar ik heb ook de kans gekregen om mij met andere dingen bezig te houden, zoals de nieuwe meldplicht datalekken. Hier heb ik zelfs een artikel over mogen schrijven in de iMotivator, een digitaal magazine van Motiv dat naar alle abonnees wordt verstuurd. Ik vind het leuk om te zien dat met mijn resultaten en adviezen écht wat gedaan wordt. Zo is de door mij geadviseerde oplossing nog tijdens mijn stageperiode aangeschaft. De oplossing gaat Motiv onder andere helpen om compliance met verschillende standaarden (denk aan bijv. ISO27001) aantoonbaar en inzichtelijk te maken. De uitdaging die ik zocht in een stage heb ik bij Motiv zeker gekregen. Ik heb een groot deel van de theoretische kennis uit mijn studie in de praktijk kunnen toepassen en heb erg veel kunnen leren. Motiv heeft mij de mogelijkheid gegeven om parttime te blijven werken tijdens mijn studie. Deze kans pak ik met beide handen aan. Ik vind het erg leuk dat ik verder kan werken met de resultaten uit mijn stage.

Als je op zoek bent naar een uitdagende stageplaats waar veel van je wordt verwacht, waar waarde wordt gehecht aan je mening, waar je wordt beloond voor je prestaties, waar je uitstekende begeleiding krijgt, waar geen hiërarchische lijnen zijn, waar je onwijs veel kunt leren en waar je elke vrijdagmiddag met je collega’s een borreltje doet, dan zou ik Motiv zeker aanbevelen!

Stage ervaring Thomas