Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Stage ervaring Victor

Lees hier hoe de carrière van Victor Pasman bij Motiv is gestart.

Voor de opleiding Information Security Management heb ik mijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij Motiv. Ik heb kennis gemaakt met Motiv tijdens een van de vele securityavonden die zij organiseerden. Hierbij werd mijn interesse gewekt door de expertise en diversiteit die Motiv uitstraalde. Centraal hierbij stond de steeds terugkomende zelfstandigheid, gedrevenheid en expertise van de professionals.

Zelfs al is Motiv als organisatie de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, de behoefte aan een vriendelijke en familiaire sfeer is gebleven. Dit blijkt uit de maandelijkse netwerkborrels en bijeenkomsten met speciale thema’s, waar klanten en collega’s samenkomen.

Als afstudeeropdracht heb ik een onderzoek gedaan naar het blijvend onder de aandacht brengen van Security Awareness bij medewerkers. Het doel van mijn afstudeeropdracht was: het werken aan een succesvolle strategie om Security Awareness blijvend te versterken en te borgen in de organisatie. Uitgangspunt hierbij was dat Innovatie en vernieuwing belangrijk is om altijd te blijven werken aan een betere toekomst van de organisatie.

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Motiv heb ik veel geleerd over het brede spectrum van Informatiebeveiliging en wat dit betekent voor medewerkers binnen een organisatie. Bij Motiv heb ik geleerd dat alerte medewerkers de sleutel zijn voor informatiebeveiliging, ook bij een organisatie die zich hierin heeft gespecialiseerd. De techniek blijft belangrijk, maar techniek alleen is niet de enige oplossing. Medewerkers zijn de belangrijkste en sterkste schakel voor de bescherming van de organisatie en zijn klanten. Om die reden staan medewerkers en hun handelen centraal bij informatiebeveiliging.

Motiv biedt je de kans om je afstudeeropdracht uit te voeren zonder je zorgen te hoeven maken om andere werkzaamheden. Vanaf het eerste sollicitatiegesprek tot de ontwikkeling van je definitieve opdracht, wordt er veel tijd gestoken in het formuleren van de juiste en definitieve afstudeeropdracht. Er wordt veel zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht, maar je krijgt de tijd om jezelf in de praktijk te ontwikkelen tot een betere professional. Een goede leerschool voor mijn werkzame leven.

Victor Pasman