Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Stage ervaring Wesley

In mijn zoektocht naar een afstudeeropdracht voor de hbo-opleiding hbo Bachelor System & Network Engineering ben ik uitgekomen bij Motiv. Uit verschillende opdrachten die ik voorgeschoteld kreeg, vond ik dat de opdrachten van Motiv het meest interessant. Ook gedurende het gesprek met Motiv-medewerker Simon van den Bos voelde het goed aan. Deze twee factoren deden mij besluiten om de opdracht van Motiv te kiezen. Een keuze waar ik tot nog toe profijt van heb.

Ik heb onderzoek gedaan en een productselectie gemaakt voor een SSL-VPN oplossing. Het is goed om diensten en producten regelmatig onder de loep te nemen om te kijken of deze nog wel voldoen. Voor de dienst veilig telewerken en de techniek die hierbij hoort heb ik dat gedaan voor Motiv. Hierbij heb ik gekeken naar de eisen en wensen vanuit Motiv, maar ook vanuit de klant. De opdracht heeft Motiv in laten zien dat ze nog voldoen aan de vraag van de klanten en meegaan met de nieuwe technieken. Ik heb geadviseerd om producten die een snelle ontwikkeling doormaken, maar nog niet voldoen, goed in de gaten te houden.

De techniek die gebruikt werd voor de proefopstellingen was gedeeltelijk nieuw voor mij. Ik heb dankzij deze opdracht nieuwe producten leren kennen. Het schrijven van een professioneel document had ik ook nooit eerder gedaan voor een organisatie. In het verleden had ik vaak moeite met documentatie. Het heeft me dan ook goed gedaan dat er echt tijd voor mij werd gemaakt door onder andere mijn begeleiders Bart Verhaar en Simon van den Bos. Wekelijks stond er een kwartier ingepland, maar wanneer ik meer tijd nodig had was dat geen probleem. Ook tussendoor kon ik altijd terecht met vragen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik geen moment vast ben gelopen gedurende mijn opdracht. Ook op technisch vlak ben ik op weg geholpen op punten waar ik vast liep.

De hoge mate van kennis en de korte lijntjes naar specialisten binnen de organisatie maken Motiv een uitstekend stagebedrijf. Niemand is te beroerd om tijd voor je vrij te maken. Naast alle drukte de je opdracht met zich meebrengt is er ook ruimte voor gezelligheid. Elke maand organiseert Motiv een borrel.

Wesley van der Zalm